Simcha de Haan

Waardemeesteres van de ECA

Simcha de Haan

Waardemeesteres van de ECA
simcha@empowermentcoop.nl

Biography

Ik hoop dat we (met mijn zakelijkheid en creativiteit) een gemeenschappelijk aanbod van diverse ondernemers kunnen verkopen om daarmee ook de wijk en de bewoners te empoweren. Ik droom ervan dat we samen met de rijke bedrijven uit Zuidoost, de creatives in Amsterdam Connected en de talenten onder bewoners, een nieuwe circulaire manier van werken kunnen ontwikkelen die iedereen verlicht en verrijkt. En dat we hiermee de lokale economie aantoonbaar een boost kunnen geven, en gezonder en duurzamer kunnen maken. Ik hoop werk en omzet te generen voor een flink aantal mensen, waarmee we ook in andere Amsterdamse wijken een bijdrage aan de lokale Amsterdamse economie kunnen geven, en aan de interculturalisatie, en een vrolijker en weerbaarder burgerschap.

  • Ik wil de pioniersfase omzetten in een fase van professionalisering, door te zorgen dat het aanbod van de ECA de vraag uit de markt vindt, en zo kwaliteit (van leven) levert, voor de leden en onze klanten: door de empowerment van hun medewerkers en voor hun maatschappelijke bijdrage (2015 – 2016)
  • Ik ben de penning- of liever waardemeesteres van de ECA. Mensen zijn de hoofdmoot. Ik ben bezig met de bemensing en taakverdeling in het ECA-bestuur, zodat we onze accounts goed bedienen en onze geldstromen dito managen (2016 – 2017)
  • Ik ben er voor de ontwikkeling van de leden, dat ze via een intakegesprek kunnen gaan meedoen in de coöp en in de circulaire wijkeconomie (2016 – 2017)
  • Mijn vak en mijn passie is media en communicatie. Uiteindelijk wil ik me toeleggen op wat mij het meest zinnig en zindelijk lijkt, namelijk een coöperatie voor governance & innovatie, technologie, strategie, media en communicatie, Wij Doen Media (2017 – 2018)
  • Daarmee wil ik door in de rest van Nederland (samen met de ECA), en overheerlijk aan het werk in Europa!

Simcha de Haan