Heidi Atmopawiro

Local hero

Heidi Atmopawiro

Local hero

Biography

Ik wil bijdragen aan een betere wereld. Iets daarin betekenen, voor mezelf en de ander.  Eigenlijk is dat altijd wel zo geweest, zonder dat ik me (als kind) voorheen daarvan bewust was. Dat doe ik het liefst door zoveel mogelijk zelf te leren, any which way I can, hoe dat te doen, zonder of met zo min mogelijk schade aan te richten aan de wereld waarop wij leven, en de mensen die daarop wonen.

Praktisch gezien komt het erop neer dat ik o.a. ernaar streef mijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk in overeenstemming te brengen naar de draagkracht van de aarde. Dit valt niet mee. Het hele systeem waarin wij in de westerse maatschappij leven, de welvaart die wij ondanks de crisis toch nog steeds genieten, die is er dankzij de onderdrukking en uitbuiting van andere mensen, veelal aan de andere kant van de wereld. Door het onttrekken van (hulp)bronnen aan de aarde, ontbossing en vernietiging van biodiversiteit en nog zoveel andere misstanden.

Toch is er een kanteling gaande. Dat zie ik overal om me heen. Ook mede dankzij social media is er een groeiende groep mensen die daaraan weigert mee te doen. En die hun leven op een andere wijze tracht in te vullen. En daar hoor ik bij. En wij proberen, ieder op een manier die ons past, deze groep, die bewustwording, te laten groeien. Want iedereen is nodig om de kanteling te versnellen, om de ecologische en humanitaire rampen die ons anders staan te wachten te voorkomen, en waarvan wij nu al de voortekenen zien. En dit is ook wat ik via het ondernemen wil bereiken.

Ik vind het fijn met kinderen bezig te zijn en hen aandacht te geven, die ze helaas soms te kort komen. En dat zo te doen, dat ze de natuur en haar rijkdom leren kennen en waarderen. Dat ze gaan inzien hoe waardevol dat is en dat wij dat moeten koesteren. Hoe wij daar zo mee kunnen omgaan, dat we in overvloed kunnen genieten van wat de natuur ons schenkt, zonder dat wij schade aanrichten.